Nastavljaju se spasilačke operacije u Izmiru, raste broj žrtava

Srna
Nastavljaju se spasilačke operacije u Izmiru, raste broj žrtava

ANKARA - Spasioci u Izmiru pretražuju ruševine u nadi da će naći preživjele nakon što je snažan zemljotres pogodio tursku egejsku obalu i područje sjeverno od grčkog ostrva Samos.

Prema posljednjim podacima, poginulo je 27 ljudi, od toga 25 u priobalnom području na zapadu Turske, dok je dvoje tinejdžera, mladić i djevojka, poginulo na grčkom ostrvu Samos. Oni su nastradali kada se na njih srušio zid.

Najmanje 20 zgrada u Izmiru je uništeno, saopštile su vlasti, dodajući da je region pogodilo više stotina naknadnih potresa dok traju spasilačke operacije.

U Turskoj je povrijeđeno najmanje 804 ljudi, saopštila je državna agencija za katastrofe. Područje je pogodilo oko 470 dodatnih udara.

Zvaničnici Turske i Grčke razgovarali su kasno sinoć telefonom i razmijenili poruke solidarnosti.

“Upravo sam pozvao predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da izrazim saučešće zbog tragičnog gubitka života u zemljotresu koji je pogodio naše dvije zemlje. Bez obzira na naše razlike, ovo su vremena kada naš narod treba da stoji zajedno”, objavio je grčki premijer Kirjakos Micsotakis.

Erdogan je odgovorio u sličnom tonu.

“Izražavam saučešće cijeloj Grčkoj u svoje i u ime turskog naroda. I Turska je uvijek spremna da pomogne Grčkoj da zacijeli rane. To što dvoje komšija pokazuje solidarnost u teškim vremenima vrednije je od mnogih stvari u životu”, napisao je Erdogan na “Tviteru”
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana