Мушкарац из Бихаћа покушао да силује ћерку у аутомобилу

Невена Бунић
Мушкарац из Бихаћа покушао да силује ћерку у аутомобилу

Бихаћ - Лисице на руке стављене су Р. М. (47) из Бихаћа због сумње да је покушао да силује ћерку А. М. (21) у аутомобилу, а само срећом дјевојка је успјела да се отргне од насилника и побјегне.

Случај је у сриједу полицији пријавила ова дјевојка, која се приликом бјежања из очевог аутомобила лакше повриједила.

Према незваничним информацијама, мушкарац је био пијан када је насрнуо на кћерку.

- Отац и ћерка живе у истом домаћинству. Увече је возио кући, наводно су се враћали из куповине. Одједном је почео да је додирује по интимним дијеловима тијела. Дјевојка га је одгурнула, а онда је он постао насилан. Успјела је да изађе из аутомобила и брзо отрчала. Тада је пала и лакше се повриједила - рекао је извор близак истрази.

У Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона рекли су да ухапшеног сумњиче за кривично дјело блудне радње и насилничко понашање.

- Након детаљне истраге и утврђивања свих околности, одлучићемо о даљим мјерама против ухапшеног - рекли су у МУП-у УСК.

На подручју које покрива ово министарство у протеклих неколико мјесеци било је низ пријава које се односе на недолично понашање очева према кћеркама.

Полицији у Бихаћу се почетком фебруара обратила мајка шестогодишњакиње која је пријавила свог бившег супруга да се самозадовољавао пред ћерком док се дјевојчица налазила код њега.

Тада је из МУП-а УСК речено да је о свему обавијештено тужилаштво, и да истражују случај задовољавања похоте пред дјететом. Цазинска полиција је средином прошлог мјесеца ухапсила мушкарца осумњиченог да је три пута током прошле године сексуално напаствовао своју десетогодишњу кћерку. Пријаву је и у том случају поднијела дјевојчицина мајка, која је са кћерком прво отишла у Центар за социјални рад Цазин гдје су разговарале са психологом, а потом је мајка све пријавила полицији. Из Кантоналног тужилаштва УСК је потврђено да је тај отац пуштен на слободу, а да је услиједило саслушање свједока који би својим исказом могли понудити сазнања о овом случају.

Стање шока

Дјевојка је збринута у Дому здравља у Бихаћу, с лакшим повредама и у стању шока.

Из полиције смо сазнали да раније није било сличних пријава у вези с овом породицом, а у истрагу о свему укључило се и Тужилаштво Унско-санског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана