Модерни кутак за дјецу и рекреативце у Аквани

Весна Поповић
Модерни кутак за дјецу и рекреативце у Аквани

Бањалука - Захваљујући донацији компаније "м:тел" од 120.000 КМ малишани и рекреативци су јуче у Воденом парку "Аквана" добили ново игралиште, трим-стазу и теретану на отвореном. Већ првог дана није било довољно мјеста за све малишане који су хтјели да пробају све што нуди нови кутак за игру.

Ради се о највећем и финансијски највреднијем пројекту до сада у оквиру велике акције коју спроводи Градска управа у сарадњи са друштвено одговорним компанијама с циљем да  у граду буде изграђен што већи број игралишта.

Градоначелник Игор Радојичић и генерални директор компаније "м:тел" Марко Лопичић пустили су јуче у функцију овај простор за игру и рекреацију.

- Иако се налази у простору "Акване", потпуно је отвореног типа и грађанима је са двије стране обезбијеђен улаз на ову локацију из улице Мише Ступара и од дворане "Борик". Има троструку намјену, јер поред игралишта имамо и трим-стазу и вјежбалиште за рекреативце. Овај садржај је био потребан, јер од Алеје Светог Саве па до Борика има пуно породица којима треба простор на којем могу квалитетно да проведу слободно вријеме - казао је Радојичић.

Захвалио је "м:телу" што је учествовао у овој акцији и најавио да је град у сарадњи са овом компанијом у поодмаклој фази припрема садржаја за зимске празнике, који би почели почетком децембра и трајали до половине јануара.

- Оно што би требало да буде ново и на чему интензивно радимо је да обезбиједимо да 30. и 31. децембра и 1. јануара Бањалука има три дана програма, као што има Будва, која је регионална престоница. Желимо да имамо садржаје који ће и од Бањалуке направити регионалну престоницу у коју ће долазити гости и туристи - казао је Радојичић. 

Генерални директор компаније "м:тел" Марко Лопичић казао је да је велика част и задовољство што могу поклонити дјеци, али и суграђанима овакав објекат.

- Важно је да помогнемо у стварању бољих и љепших услова за живот и развој најмлађих, али и свих рекреативаца, који ће користити ово игралиште, односно терене, стазе и справе за вјежбање. Увијек смо радо учествовали у пројектима које град организује и то намјеравамо да радимо и у будућности - навео је Лопичић.

Дјеца одушевљена

Међу првим малишанима који су уживали у новом простору за игру била је десетогодишња Јована Предојевић.

- Игралиште је прелијепо, а све справе су супер. Највише ми се свиђа љуљашка. Убудуће ћу се често овдје играти - казала је Јована.

Одушевљена је била и њена вршњакиња Анђела Кавеџија.

- Живим на Чаирама и тамо имамо игралиште, али ово има одличне справе и долазићу овдје да се играм - казала је Анђела. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана