Милићевић: До половине идуће године замјена трећине фискалних каса

Срна
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Министар финансија Федерације БиХ (ФБиХ) Јелка Милићевић изјавила је данас да ће до половине идуће године бити замијењена једна трећина фискалних каса у ФБиХ, а да ће у наредне двије године бити замијењен и остатак каса.

"Ми ћемо субвенционисати и заједнички учествовати у замјени ових фискалних каса”, рекла је Милићевићева медијима.

Коментаришући захтјев посланика СДП БиХ у Представничком дому Парламента ФБиХ да федерална Влада стави ван снаге Правилник о замјени фискалних система, Милићевићева је оцијенила да је ријеч о популистичком захтјеву и да нису представљене предности новог фискалног система.

Она је објаснила да ће увођењем нових фискалних каса бити праћен сваки појединачни рачун, а не само дневни промет, те да ће бити створени исти услови пословања за све пореске обвезнике.

Милићевићева је прецизирала да ће и купац моћи да провјери је ли његов рачун евидентиран у Пореској управи.

“Истовремено ће Пореска управа моћи да прати ко то стално смањује своје приходе, сторнира и ићи ће у циљане контроле. Ово је на одређени начин заштита прихода ФБиХ јер ако као грађанин платим ПДВ, нико нема право да га задржи у приватним џеповима. Он мора ићи у оне намјере у које се скупља”, закључила је Милићевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана