Milićević: Do polovine iduće godine zamjena trećine fiskalnih kasa

Srna
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Ministar finansija Federacije BiH (FBiH) Jelka Milićević izjavila je danas da će do polovine iduće godine biti zamijenjena jedna trećina fiskalnih kasa u FBiH, a da će u naredne dvije godine biti zamijenjen i ostatak kasa.

"Mi ćemo subvencionisati i zajednički učestvovati u zamjeni ovih fiskalnih kasa”, rekla je Milićevićeva medijima.

Komentarišući zahtjev poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH da federalna Vlada stavi van snage Pravilnik o zamjeni fiskalnih sistema, Milićevićeva je ocijenila da je riječ o populističkom zahtjevu i da nisu predstavljene prednosti novog fiskalnog sistema.

Ona je objasnila da će uvođenjem novih fiskalnih kasa biti praćen svaki pojedinačni račun, a ne samo dnevni promet, te da će biti stvoreni isti uslovi poslovanja za sve poreske obveznike.

Milićevićeva je precizirala da će i kupac moći da provjeri je li njegov račun evidentiran u Poreskoj upravi.

“Istovremeno će Poreska uprava moći da prati ko to stalno smanjuje svoje prihode, stornira i ići će u ciljane kontrole. Ovo je na određeni način zaštita prihoda FBiH jer ako kao građanin platim PDV, niko nema pravo da ga zadrži u privatnim džepovima. On mora ići u one namjere u koje se skuplja”, zaključila je Milićevićeva.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana