Милетић: Правосуђе БиХ удовољава неким моћницима у БиХ

Срна
Милетић: Правосуђе БиХ удовољава неким моћницима у БиХ

Мркоњић Град - Суд и Тужилаштво БиХ укидањем свих мјера забране ратном злочинцу Насеру Орићу не спроводе правду већ служе неким моћницима у БиХ, изјавио је Срни предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић.

"Оно што се може рећи јесте то да је овдје правда одавно умрла. Суд није ништа ново урадио. Наравно да је то срамно и понижавајуће за сваког нормалног човјека, поготово за жртве", рекао је Милетић.


Он је истакао да су сви у Републици Српској очекивали да ће се став судских органа промијенити и да ће правда коначно угледати свјетлост дана.

"Можда да неко коначно одговара и буде осуђен на основу доказа. Не некаквих оптужби већ доказа који постоје у овом случају. Међутим, како вријеме одмиче све мање је вјере и наде да ће ту правда бити задовољена", навео је Милетић.

Он је рекао да је нормално да ће, ако не буде санкција, кривично дјело бити поновљено или понављано више пута.

Милетић је оцијенио да и јучерашња посјета Бакира Изетбеговића Новом Пазару послије 26 година мирише на период већ виђен на овим просторима.

"Срби и разједињене политичке странке у Републици Српској морају се у памет, јер ће, ако они виде да овдје нема слоге, онда лако доћи до својих циљева. Ако овдје буде заједништво и слога онда су далеко мање шансе да ураде то што су наумили", поручио је Милетић из Тријебова код Мркоњић Града, гдје је поводом Огњене Марије, служен парастос за погинуле борце мјесне борачке организације.

Суд БиХ укинуо је све мјере забране ратном команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу, којег Тужилаштво БиХ терети за ратне злочине почињене на подручју Сребренице у јулу 1992. године.

Суд БиХ је одлучио да Орићу буде укинуто ограничено кретање на територији Федерације БиХ и обавезно јављање надлежним полицијским органима једном мјесечно, чиме му је дозвољено да напушта земљу.

У Суду БиХ у току је судски процес против Орића и његовог саборца Сабахудина Мухића за кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника. Они су оптужени да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљеника српске националности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана