Мигранти измјештени у центар "Липа", у току идентификација и регистрација

Срна
Мигранти измјештени у центар "Липа", у току идентификација и регистрација

БИХАЋ - Служба за послове са странцима јутрос је у Бихаћу измјестила мигранте из напуштеног објекта у привремени прихватни центар "Липа", гдје је у току медицински преглед, идентификација и регистрација, те смјештај у превентивни изолацијски дио прихватног центра.

У раним јутарњим часовима Служба за послове са странцима предузела је оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка миграната на подручју Бихаћа и измјештање миграната из напуштеног објекта.

Инспектори Службе за послове са странцима су извршили контролу објекта у којем су затекли 242 мигранта, у највећем броју држављана Пакистана и Авганистана.

Након измјештања лица из напуштеног објекта на терен су изишле градске службе Бихаћа које ће објекат очистити и ставити под надзор с циљем изоловања овог простора од илегалног смјештаја миграната, саопштено је из Службе за послове са странцима.

Акција је прошла без инцидената уз асистенцију полицијских службеника МУП-а Унско-санског кантона, теренских асистената Међународне организације за миграције /ИОМ/ на испомоћи Служби за послове са странцима и медицинског тима хуманитарне организације СОС.

Служба за послове са странцима ће у наредном периоду интензивирати спровођење оперативних активности на подручју Унско-санског кантона, те ће мигранти бити измјештани у складу са расположивим смјештајним капацитетима у прихватним центрима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана