Migranti izmješteni u centar "Lipa", u toku identifikacija i registracija

Srna
Migranti izmješteni u centar "Lipa", u toku identifikacija i registracija

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima jutros je u Bihaću izmjestila migrante iz napuštenog objekta u privremeni prihvatni centar "Lipa", gdje je u toku medicinski pregled, identifikacija i registracija, te smještaj u preventivni izolacijski dio prihvatnog centra.

U ranim jutarnjim časovima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenog objekta.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su izvršili kontrolu objekta u kojem su zatekli 242 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Avganistana.

Nakon izmještanja lica iz napuštenog objekta na teren su izišle gradske službe Bihaća koje će objekat očistiti i staviti pod nadzor s ciljem izolovanja ovog prostora od ilegalnog smještaja migranata, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Akcija je prošla bez incidenata uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona, terenskih asistenata Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ na ispomoći Službi za poslove sa strancima i medicinskog tima humanitarne organizacije SOS.

Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu intenzivirati sprovođenje operativnih aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona, te će migranti biti izmještani u skladu sa raspoloživim smještajnim kapacitetima u prihvatnim centrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana