Лукач: МУП не крије ништа у случају страдања Давида Драгичевића

Срна
Лукач: МУП не крије ништа у случају страдања Давида Драгичевића

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је вечерас да Министарство унутрашњих послова /МУП/ нема разлога да крије било који детаљ који се односи на случај страдања Давида Драгичевића.

"МУП у овом случају ништа не крије, нити било кога прикрива. Покушала се направити монтажа да је једно од лица које је имало сукоб са покојним Давидом, а презива се Ћулум, рођак директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума и да ми ради тога нешто сакривамо. Овакав покушај је побијен истрагама које смо до сада спровели", рекао је Лукач.

Он је за Алтернативну телевизију подсјетио да су лица која су учествовала у сукобу са Давидом Драгичевићем више пута привођена у полицију, саслушавана и полиграфисана.

"Утврђено је да нису допринијели томе да Давид трагично заврши. То су били његови другари, сукоб је настао у локалу у коме су се налазили, а настављен је изван објекта. Било је неке мање туче, а повреде нису допринијеле смртном исходу", истакао је Лукач.

Према његовим ријечима, Драгичевић није имао сукоб са Филипом Ћулумом, него са Николом Ћулумом.

"Филип је рођак од Николе и није имао ту ноћ контакт са покојним Давидом. Не знам из ког разлога је Давид замијенио име, након чега је према Филипу кренула хајка на друштвеним мрежама. Полиција је Филипа саслушавала и провјеравала на полиграфу, а имао је и алиби за ту ноћ гдје се налазио и са ким је био", каже Лукач.

Он је нагласио да сва лица која су била у сукобу са покојним Давидом имају алиби, гдје су након, што се разишли са њим, били и кретали.

"Више од 20 људи ради на овом случају, а надлежно тужилаштво је упознато о свим детаљима, руководи истрагом и нама даје смјернице. Привели смо огроман број људи, многе смо више пута полиграфисали и нисмо нашли ниједан доказ да су криви", рекао је Лукач.

Он је подсјетио да је неколико дана трајала потрага за Драгичевићем.

"Полиција је узела све видео-записе из улица и локала у Бањалуци у којима се кретао покојни Давид. Један од првих записа са видео-надзора који смо добили је био од његове мајке, о чему постоји забиљешка инспектора. На том снимку се види његов улазак у кућу која је проваљена кобне ноћи, ово сада говорим условно, јер је и мајка тада рекла да је то он", додао је Лукач.

На основу снимака, наводи он, приведени су сви они који су имали контакт са Давидом.

"Његово кретање је забиљежено са надзорних камера. Посљедњи снимак је био излазак из куће, а послије је породица рекла да то није био он. Једино што није покривено видео-записом, а кључна је ствар у овом случају јесте одлазак од куће до ријечице Црквене која је удаљена 50 метара и за сада је једина непознаница", рекао је Лукач и поновио да је сигнал мобилног телефона Давида Драгичевића угашен у јутарњим часовима око пола четири или двадесет минута до четири.

Лукач тврди да, према прикупљеним доказима, ниједно од лица није доведено у везу са страдањем Давида Драгичевића, али да полиција и даље наставља са радом.

"Оно на шта морамо да се позовемо јесте обдукциони налаз. И други налаз који је радио доктор из Београда говори да је смрт наступила утапањем и да за живота није имао повреде које су могле да доведу до смртног исхода. То значи да не стоје приче да га је неко претукао и бацио у Црквену, јер је смрт наступила утапањем, а све повреде које је до тада имао су биле лакше", закључио је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана