Комшић: БиХ ће бити и са Додиком, а и без њега

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУЈОРК - Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић поручио је данас из Њујорка члану Предсједништва БиХ Милораду Додику да он није неопходан да би БиХ функционирала.

"Ове земље ће бити и с њим, а и без њега, поготово", став је Комшића, који је на тај начин одговорио на Додикове пријетње распадом државе уколико генерални секретар УН-а не забрани обраћање Комшићу на 76. засједању Генералне скупштине Уједињених нација.

Данас у вечерњим сатима Комшић би требало да се састане с генералним секретаром УН-а Антониом Гутересом, а током боравка у Сједињеним Америчким Државама Комшић ће обавити још неколико састанака са званичницима, преносе Независне.

Додик је данас казао да Комшић за одлазак у Њујорк и обраћање Генералној скупштини УН-а није добио сагласност, наглашавајући да је Комшић приватизовао функцију те да је требало да нагласи да на сједницу долази индивидуално, а не као члан Предсједништва БиХ.

"Пошто видим да се најављују састанци и његово обраћање, то говори да се УН упетљао у растурање БиХ и њен распад. УН је тако дао могућност да се слуша само једна страна озлојађена својом позицијом", истакао је раније данас Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана