Komšić: BiH će biti i sa Dodikom, a i bez njega

GS
Foto: ILUSTRACIJA

NjUJORK - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je danas iz Njujorka članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.

"Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo", stav je Komšića, koji je na taj način odgovorio na Dodikove prijetnje raspadom države ukoliko generalni sekretar UN-a ne zabrani obraćanje Komšiću na 76. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Danas u večernjim satima Komšić bi trebalo da se sastane s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guteresom, a tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama Komšić će obaviti još nekoliko sastanaka sa zvaničnicima, prenose Nezavisne.

Dodik je danas kazao da Komšić za odlazak u Njujork i obraćanje Generalnoj skupštini UN-a nije dobio saglasnost, naglašavajući da je Komšić privatizovao funkciju te da je trebalo da naglasi da na sjednicu dolazi individualno, a ne kao član Predsjedništva BiH.

"Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad. UN je tako dao mogućnost da se sluša samo jedna strana ozlojađena svojom pozicijom", istakao je ranije danas Dodik.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana