Јосиповић у Сарајеву с Изетбеговићем, Комшићем и Радмановићем

Aгенције
Јосиповић у Сарајеву с Изетбеговићем, Комшићем и Радмановићем

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Небојша Радмановић вечерас су се, на радној вечери у једном сарајевском ресторану, састали са предсједником Републике Хрватске Ивом Јосиповићем, чиме се дводневна посјета хрватског предсједника Босни и Херцеговини завршава.

На радну вечеру у Сарајеву, којој је домаћин предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, хрватски предсједник је дошао након данашње посјете Бугојну.

Јуче је предсједник Хрватске Иво Јосиповић боравио у Мостару.

"Екомонска сарадња, унаточ одређеном смањењу трговинске размјене, као посљедица узласка Хрватске у Европску унију, представља једну од најважнијих компоненти нашег укупног односа", поручио је предсједник Јосиповић.

Додао је да је у интересу Хрватске да се отклоне застоји у преговорима БиХ о приступању Европској унији.

"Процес прикључења Европској унији отвориће земљама југоистока Еуропе простор за развој. Исто тако очекујем од Европске уније да развије нове механизме и инструменте који би помогли, посебно БиХ, да се носи с проблемима с којима је суочена", казао је хрватски предсједник, нагласивши како су мир и социјална правда услов развоја земаља у цијелој Европи.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и предсједник Републике Хрватске Иво Јосиповић су се јуче на билатералном састанку, одржаном у склопу Мостарског сајма, сложили како фокус њихова дјеловања и у БиХ и у Хрватској треба бити економија.

У изјави за медије након билатералног сусрета, Изетбеговић је казао да треба помоћи привредницима да би се поправило стање у економији у Хрватској и БиХ, те да би те двије земље снажније сарађивале.

Изетбеговић је захвалио предсједнику Јосиповићу на интензивном ангажману Хрватске о питању интеграција БиХ у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана