Изетбеговић, Звиздић: Спремност за разговоре са СНСД-ом и Додиком

Срна
Изетбеговић, Звиздић: Спремност за разговоре са СНСД-ом и Додиком

Сарајево - Лидер СДА Бакир Изетбеговић рекао је данас да је спреман да разговара са сваким у БиХ ко може утицати да ствари крену набоље, па и с предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Изетбеговић је пред почетак сједнице Колегијума СДА, говорећи о најавама састанка представника СДА и СНСД-а, рекао да је све почело од напора заједничких пријатеља из БиХ и међународне заједнице да буде нађено рјешење прилагођено механизму координације које би било прихватљиво и БиХ и ентитетима.


Изетбеговић, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ, рекао је да је свеједно да ли ће то бити ријешено телефонским разговорима, сусретом предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића и предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић или евентуално сусретом странака.

Према његовим ријечима, нема везе гдје ће бити састанак, да ли у Сарајеву или Бањалуци, "али се без потребе праве компликације", преносе федерални медији.

Изетбеговић сматра да је питање механизма координације близу рјешења које ће бити прихватљиво и за БиХ и за ентитете, али да Додик "као да намјерно прави атмосферу да до тога не дође".

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, који је прије неколико дана поменуо могућност састанка делегација СДА и СНСД-а, рекао је да је и даље опредијељен за дијалог и разговор, додајући да би до тог сусрета могло доћи и до краја ове седмице.

"Сматрам да би било добро рјешавати све проблеме у пакету - и механизам координације и кредит ММФ-а и сва друга питања", истакао је Звиздић.

Он је напоменуо да се са Цвијановићевом није лично чуо у вези са одржавањем састанка СДА и СНСД-а, али да су о овом питању комуницирали њихови кабинети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана