Инцко: Међународна заједница опредијељена да помогне грађанима БиХ

Срна
Инцко: Међународна заједница опредијељена да помогне грађанима БиХ

Сарајево - Политичка ситуација у БиХ је пуна изазова, али су награде за превазилажење препрека велике и међународна заједница је опредијељена да помогне грађанима да те препреке превазиђу, рекао је данас високи представник у БиХ Валентин Инцко.

"Сада, када је БиХ предузела кључни корак, а то је аплицирање за чланство у ЕУ, налазимо се на правом путу", рекао је Инцко у обраћању учесницима Седмог економског форума централне и источне Европе који се одржава у аустријском граду Велдену.


Инцко је додао да је то пут који отвара могућности за грађане БиХ и могућности за перспективне партнере ван земље који размишљају о пословању у БиХ.

"Оно што грађанима БиХ треба је партнерство. Треба им практично партнерство у области трговине и инвестиција", поручио је Инцко, саопштено је из OHR-а.

Високи представник је истакао да грађани у БиХ желе просперитет, сигурност и европске интеграције, а политичари који би покушали да томе стану на пут су као краљ Кнут који покушава зауставити плиму, наводи се у саопштењу.

Инцко је БиХ описао као "земљу која пружа истинске шансе за пословање и којој је сада потребно практично партнерство у области трговине и инвестиција".

Он је подсјетио инвеститоре на близину БиХ тржишту ЕУ, њену образовану и квалификовану радну снагу, повољну фискалну политику са једним од најмодернијих и најефикаснијих система индиректног опорезивања у југоисточној Европи, те друге предности које ова земља има да понуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана