Игман одбио Србију

Г. М.
Игман одбио Србију

Бањалука - Менаџмент фабрике намјенске индустрије "Игман" из Коњица одбио је понуду из Србије за заједничку производњу војног оклопног возила за које би "Игман" израђивао митраљеску муницију калибра 12,7 милиметара, сазнаје "Глас Српске".

Ријеч је о једном од најмодернијих војних оклопних возила "лазар 2", за које је прототип направљен у Великој Плани. Његова серијска производња требало је да почне у марту ове године.

- Привредно друштво "Борбени сложени системи" из Велике Плане нема машине за муницију калибра 12,7 милиметара, коју производе у Коњицу. То је требало да буде одличан извозни посао, али сада је то пропало. Послије одбијања сарадње размислићемо да ли ћемо уопште ту муницију куповати у "Игману" - каже саговорник "Гласа Српске" из "Борбених сложених система".

Са директором "Игмана" Ђахидом Муратбеговићем нисмо успјели ступити у контакт. Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић каже да Министарство одбране не може да утиче на пословање фабрика намјенске индустрије.

- Треба прихватати иницијативе из окружења у тој области, пошто је намјенска индустрија била наслоњена на све републике бивше Југославије - каже Јеринић.

"Игман" је у партнерском односу са арапским кооперантом који у Коњицу гради нове комплексе у којима ће бити проширена палета производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана