Гркавац након искључења из СРС РС: Михајличино условљавање постало неприхватљиво

В. К.
Гркавац након искључења из СРС РС: Михајличино условљавање постало неприхватљиво

Требиње - Требињски одбор СРС РС није могао поново подржати Славка Вучуревића из ПДП-а за градоначелника јер за четири године, колико је на власти, није нашао времена за нас, а разумијевања није имало ни руководство наше странке већ су од њих стизала само условљавања.

Казао је то јуче за "Глас Српске" носилац листе "Радикално боље СРС - СРС РС" Славиша Гркавац који је искључен из странке након што је подржао кандидатуру Луке Петровића из СНСД-а за градоначелника умјесто Вучуревића који је кандидат Савеза за промјене.

- Дали смо велики допринос тадашњој Вучуревићевој побједи, али од тада ништа није ишло по договору. Престао је сваки контакт, није нас звао. Чланство је било незадовољно - каже Гркавац.

Он је истакао да је стање кулминирало када је лидер СРС РС Миланко Михајлица на изборима 2014. био први на компензационој листи СДС-а.

- Сматрали смо да предсједник странке не треба да буде на тој листи него да снагом и харизмом сам избори посланички мандат. Поново се кандидовао за начелника Новог Града и тиме захтијева од свих одбора странке да учествују у коалицији Савеза за промјене, не обазирући се на специфичности у срединама - нагласио је Гркавац и додао да су условљавања увијек на сцени да би предсједници странака профитирали у изборним тркама.

Истакао је да ће они наставити да раде као да се ништа није догодило иако је одбор распуштен с циљем остваривања доброг изборног резултата. Послије тога ће, каже Гркавац, одлучити како ће дјеловати, а не искључује ни могућност оснивања нове странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана