Гранична полиција БиХ забранила новинарима из Српске долазак на мост

Срна
Гранична полиција БиХ забранила новинарима из Српске долазак на мост

Братунац - Припадници Граничне полиције БиХ данас су се понашали у складу са законом када нису одобрили представницима медијских кућа прелазак границе између БиХ и Србије на мјесту градње моста између Братунца и Љубовије јер то није међународни гранични прелаз, изјавила је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Дујковићева је рекла да припадници Граничне полиције БиХ нису могли да одобре прелазак границе ван граничног прелаза.

"Ријеч је о мосту који није међународни гранични прелаз. Новинари су могли прећи на територију Србије преко званичног граничног прелаза", напоменула је Дујковићева.

Она је рекла да је прелазак моста био дозвољен само члановима делегација, њиховом обезбјеђењу и припадницима министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије.

"Гранична полиција БиХ није ни од једног протокола, а ни од медијских кућа добила најаву за неку посебну активност која би морала да буде одобрена са централног нивоа", напоменула је Дујковићева.

Гранична полиција БиХ није данас дозволила новинарима и сниматељима Новинске агенције Републике Српске - Срна, РТРС-а и "Гласа Српске" да приђу мосту у изградњи Братунац-Љубовија, уз образложење да је ријеч о граничном прелазу и да "нема преласка", иако су медијске екипе уредно показале документа.

На инсистирање и убјеђивање да, ако не дођу на мост, неће моћи да изврше новинарски задатак будући да су тај инфраструктурни објекат данас посјетили званичници Србије и Српске, Гранична полиција је поступила тако што је одбила сваки разговор.

Захваљујући предусретљивост полицијског инспектора и припадницима Граничне полиције Србије, новинари су дошли на вријеме и обавили повјерени задатак.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана