Говедарица: Радити за Српску и свакодневно остваривати побједе

Срна
Говедарица: Радити за Српску и свакодневно остваривати побједе

Модрича - Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Вукота Говедарица рекао је на обиљежавању 26 година од пробоја Коридора на Дугој Њиви да се за Републику Српску мора радити и свакодневно остваривати побједе, јер је то најбољи начин да би се одужили онима који су за њу дали животе.

Говедарица, који је као члан делегације Народне скупштине Републике Српске присуствовао обиљежавању 26 година од пробоја Коридора, оцијенио је да у Српској највјероватније не би било живота да није било Коридора живота.

“Коридор живота за мене представља величину жртве, а исто тако завјет да ће Срби живјети и опстати у будућности. Данас треба да се сјетимо свих оних који су за нас положили све и борили се да би живјели у слободи са надом да ћемо живјети у миру и да никада више Срби неће страдати на овим просторима”, рекао је Говедарица новинарима.

Према његовим ријечима, то су “свијетли гробови”, али и наши свети идеали који опомињу да се у свим намјерама мора бити и снажнији и истрајнији.

Обиљежавање 26 година од операције “Коридор ж92” почело је данас у манастиру Светог великомученика кнеза Лазара на Дугој Њиви Светом архијерејском литургијом.

Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство умировљени епископ средњевропски Константин који је потом пред спомен-обиљежјем служио парасос за 413 бораца погинулих приликом пробоја Коридора живота.

Војна операција Пробој коридора трајала је од 14. до 28. јуна на просторима цијеле Посавине, чиме је окончана 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине са око 1,5 милиона становника.

У акцији “Коридор 1992”, која је означена као судбоносна, погинула су 273 борца Војске Републике Српске, 70 бораца Министарства унутрашњих послова Републике Српске и 70 бораца Војске Републике Српске Крајине. Рањено је 1.918 бораца. /крај/нб/лам/мсб/фоно/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана