Георгиев: Изједначен сам са терористима

Срна
Георгиев: Изједначен сам са терористима

БЕОГРАД - Музичар Владо Георгиев, којем је Управа полиције Херцег Нови забранила улазак у Црну Гору до 2030. године, изјавио је да су га изједначили са терористима и криминалцима само због његових просрпских ставова.

- Па, молим вас. Они су мене изједначили са терористима и криминалцима, са јако опасним људима. А, зашто? Зато што им смета мој "Твитер" налог на коме јавно изражавам своје просрпске ставове, врло умјерене притом, а ова олигархијска одлазећа екипа не дозвољава никакву слободу мишљења и говора - рекао је Георгиев за портал "Нова".

Он је навео да нема јасног образложења за забрану, те да је "из неког разлога безбједносно интересантна личност".

Георгиев је навео да је у читавој причи заправо проблематично то што је досадашња власт гајила такозване Монтенегрине – новокомпоноване "Црногорце", који негирају лик и дјело Његоша и "прекрајају историју, пропагирају антисрпство и антиправославље, дезавуишу сваког ко мисли супротно, а све под плаштом секуларизма".

На питање какав исход очекује, Георгиев, који је уложио жалбу на овакву одлуку, је одговорио чувеним Његошевим стиховима: "Тврд је орах воћка чудновата. Не сломи га, ал' зубе поломи".

- Желим пуно посла црногорским стоматолозима - поручио је Георгиев.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе усвојило је жалбу адвокатске канцеларије Томановић, која заступа Владу Георгиева и поништило Рјешење о забрани уласка у Црну Гору, али је Управа полиције Херцег Нови поново забранила улазак Георгиеву, и то на период од 10 година, саопштено раније данас из канцеларије Томановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана