Georgiev: Izjednačen sam sa teroristima

Srna
Georgiev: Izjednačen sam sa teroristima

BEOGRAD - Muzičar Vlado Georgiev, kojem je Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, izjavio je da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima samo zbog njegovih prosrpskih stavova.

- Pa, molim vas. Oni su mene izjednačili sa teroristima i kriminalcima, sa jako opasnim ljudima. A, zašto? Zato što im smeta moj "Tviter" nalog na kome javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umjerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora - rekao je Georgiev za portal "Nova".

On je naveo da nema jasnog obrazloženja za zabranu, te da je "iz nekog razloga bezbjednosno interesantna ličnost".

Georgiev je naveo da je u čitavoj priči zapravo problematično to što je dosadašnja vlast gajila takozvane Montenegrine – novokomponovane "Crnogorce", koji negiraju lik i djelo Njegoša i "prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma".

Na pitanje kakav ishod očekuje, Georgiev, koji je uložio žalbu na ovakvu odluku, je odgovorio čuvenim Njegoševim stihovima: "Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al' zube polomi".

- Želim puno posla crnogorskim stomatolozima - poručio je Georgiev.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vladu Georgieva i poništilo Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno ranije danas iz kancelarije Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana