Формиран тим за подршку спровођењу локалних избора изван БиХ

Срна
Формиран тим за подршку спровођењу локалних избора изван БиХ

САРАЈЕВО - Први састанак тима Министарства иностраних послова у Савјету министра за оперативну подршку локалним изборима 2020. године одржан је данас у Сарајеву и на њему су представљене основне информације у вези са гласањем изван БиХ.

На састанку, којем је присуствовала и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић, члан Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић представио је основне информације за бираче у иностранству за локалне изборе, те упознао чланове Тима о измјењеном начину гласања изван БиХ због пандемије вируса корона.

Током састанка још једном је наглашена значајна улога коју имају дипломатско-конзуларна представништава БиХ у свијету у остваривању бирачког права држављана БиХ у иностранству, боље информисаности грађана и подршке регистрацији као и организацији самог гласања у просторијама дипломатско-конзуларне мреже, саопштено је из Министарства иностраних послова.

 Учесници састанка исказали су спремност да уложе максималне напоре с циљем што бољег одзива грађана БиХ из дијаспоре на локалним изборима који ће бити одржани 15. новембра 2020. године, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана