Formiran tim za podršku sprovođenju lokalnih izbora izvan BiH

Srna
Formiran tim za podršku sprovođenju lokalnih izbora izvan BiH

SARAJEVO - Prvi sastanak tima Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministra za operativnu podršku lokalnim izborima 2020. godine održan je danas u Sarajevu i na njemu su predstavljene osnovne informacije u vezi sa glasanjem izvan BiH.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Suad Arnautović predstavio je osnovne informacije za birače u inostranstvu za lokalne izbore, te upoznao članove Tima o izmjenjenom načinu glasanja izvan BiH zbog pandemije virusa korona.

Tokom sastanka još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništava BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava državljana BiH u inostranstvu, bolje informisanosti građana i podrške registraciji kao i organizaciji samog glasanja u prostorijama diplomatsko-konzularne mreže, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

 Učesnici sastanka iskazali su spremnost da ulože maksimalne napore s ciljem što boljeg odziva građana BiH iz dijaspore na lokalnim izborima koji će biti održani 15. novembra 2020. godine, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana