Џатрас: Резултати избора тачно показују мишљење руске јавности

Срна
Foto: Скриншот

ВАШИНГТОН - Нико ко је упознат са Русијом не може да оспори да резултати предсједничких избора тачно одражавају мишљење руске јавности, изјавио је угледни амерички аналитичар и бивши дипломата Џејмс Џатрас.

Он је рекао да је побједа предсједника Русије Владимира Путина била очекивана, као и то што се западне владе и медији жале како избори нису били “слободни и поштени”, уз напомену да немају право да критикују било кога након избора 2020. године у САД.

“Нико ко је упознат са Русијом не оспорава да овај резултат јасно одражава мишљење јавности у Русији. Анкете су константно показивале да Путин има популарност већу од 80 одсто, док преосталих 20 одсто сматра да он није довољно оштар према Западу. Сада, када је Русија несумњиво на путу побједе над НАТО-ом у Украјини, чак се и већина његових критичара вратила кући”, истакао је Џатрас.

Међутим, Џатрас сматра да резултати избора не мијењау у великој мјери динамику на свјетској сцени, али осигуравају да се наставља курс слома глобалног поретка који диктира Вашингтон и свјетског финансијског система у којем доминира долар.

“Једном ријечју, евроазијски блок ће наставити свој успон, док је евроатлантски блок у паду. Номенклатура у Вашингтону и њени европски сателити не могу учинити ништа по том питању, осим ако желе да почине нуклеарно самоубиство. Долазећа унутрашња криза у САД око предсједничких избора у новембру ће убрзати овај процес”, навео је Џатрас, који је доктор правних наука на Универзитету Џорџтаун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана