Džatras: Rezultati izbora tačno pokazuju mišljenje ruske javnosti

Srna
Foto: Skrinšot

VAŠINGTON - Niko ko je upoznat sa Rusijom ne može da ospori da rezultati predsjedničkih izbora tačno odražavaju mišljenje ruske javnosti, izjavio je ugledni američki analitičar i bivši diplomata Džejms Džatras.

On je rekao da je pobjeda predsjednika Rusije Vladimira Putina bila očekivana, kao i to što se zapadne vlade i mediji žale kako izbori nisu bili “slobodni i pošteni”, uz napomenu da nemaju pravo da kritikuju bilo koga nakon izbora 2020. godine u SAD.

“Niko ko je upoznat sa Rusijom ne osporava da ovaj rezultat jasno odražava mišljenje javnosti u Rusiji. Ankete su konstantno pokazivale da Putin ima popularnost veću od 80 odsto, dok preostalih 20 odsto smatra da on nije dovoljno oštar prema Zapadu. Sada, kada je Rusija nesumnjivo na putu pobjede nad NATO-om u Ukrajini, čak se i većina njegovih kritičara vratila kući”, istakao je Džatras.

Međutim, Džatras smatra da rezultati izbora ne mijenjau u velikoj mjeri dinamiku na svjetskoj sceni, ali osiguravaju da se nastavlja kurs sloma globalnog poretka koji diktira Vašington i svjetskog finansijskog sistema u kojem dominira dolar.

“Jednom riječju, evroazijski blok će nastaviti svoj uspon, dok je evroatlantski blok u padu. Nomenklatura u Vašingtonu i njeni evropski sateliti ne mogu učiniti ništa po tom pitanju, osim ako žele da počine nuklearno samoubistvo. Dolazeća unutrašnja kriza u SAD oko predsjedničkih izbora u novembru će ubrzati ovaj proces”, naveo je Džatras, koji je doktor pravnih nauka na Univerzitetu Džordžtaun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana