Други разговор Путина и Трампа за 24 сата, о нафти, корони..

Тањуг
Други разговор Путина и Трампа за 24 сата, о нафти, корони..

МОСКВА - Предсједници Русије и Сједињених Америчких Држава Владимир Путин и Доналд Трамп разговарали су данас телефоном о ситуацији на свјетском тржишту нафте и мјерама за сузбијање вируса корона, саопштила је прес служба Кремља напомињући да је разговор двојице лидера иницирала америчка страна.

Ово је други телефонски разговор Путина и Трампа за 24 сата пошто су претходне ноћи у оквиру трилатералног разговора у којем је учествовао и саудијски краљ Салман бин Абдулазиз ал Сауд причали такође о ситуацију на тржишту нафте.

Путин и Трамп су “размјенили позиције о ситуацији на свјетском тржишту нафте, укључујући споразум који се израђује у формату ОПЕЦ+ за смањивање обима производње у циљу стабилизације цијене нафте у свијету”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Трамп је информисао Путина о својим контактима са лидерима неколико земаља произвођача нафте.

“Разговарали су о питањима у вези са пандемијом вируса корона. Путин и Трамп су процјењивали мере у Русији и САД за ширење инфекције”, додао је Кремљ.

Такође су се дотакли неких важних аспеката билатералних односа, укључујући сарадњу у свемиру, преноси ТАСС.

Стране су потврдиле посвјећеност координацији акција ради стабилизације ситуације на свјетском тржишту нафте и минимизирања негативних посљедица нестабилности цијена нафте на свјетску економију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана