Drugi razgovor Putina i Trampa za 24 sata, o nafti, koroni..

Tanjug
Drugi razgovor Putina i Trampa za 24 sata, o nafti, koroni..

MOSKVA - Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su danas telefonom o situaciji na svjetskom tržištu nafte i mjerama za suzbijanje virusa korona, saopštila je pres služba Kremlja napominjući da je razgovor dvojice lidera inicirala američka strana.

Ovo je drugi telefonski razgovor Putina i Trampa za 24 sata pošto su prethodne noći u okviru trilateralnog razgovora u kojem je učestvovao i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud pričali takođe o situaciju na tržištu nafte.

Putin i Tramp su “razmjenili pozicije o situaciji na svjetskom tržištu nafte, uključujući sporazum koji se izrađuje u formatu OPEC+ za smanjivanje obima proizvodnje u cilju stabilizacije cijene nafte u svijetu”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Tramp je informisao Putina o svojim kontaktima sa liderima nekoliko zemalja proizvođača nafte.

“Razgovarali su o pitanjima u vezi sa pandemijom virusa korona. Putin i Tramp su procjenjivali mere u Rusiji i SAD za širenje infekcije”, dodao je Kremlj.

Takođe su se dotakli nekih važnih aspekata bilateralnih odnosa, uključujući saradnju u svemiru, prenosi TASS.

Strane su potvrdile posvjećenost koordinaciji akcija radi stabilizacije situacije na svjetskom tržištu nafte i minimiziranja negativnih posljedica nestabilnosti cijena nafte na svjetsku ekonomiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana