Драган Мектић, министар безбједности БиХ: Полиција јача границу пред мигрантима

Глас Српске
Драган Мектић, министар безбједности БиХ: Полиција јача границу пред мигрантима

Бањалука - Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је у петак да је ојачана граница код Вишеграда ради сузбијања нелегалних прелаза миграната, а да ће полиција РС и Брчко дистрикта ојачати дио границе код Гацка, Билеће и Требиња.

- Након што је дио полиције из Дирекције за координацију полицијских тијела и Агенције за истраге и заштиту БиХ упућен као појачање Граничној полицији, званично сам обавијештен од Министарства унутрашњих послова РС и Полиције Брчко дистрикта да нам стављају одређен број полицајаца на располагање - навео је Мектић на конференцији за новинаре у Бањалуци и додао да постоји могућност да сви заједно рјешавају ову кризу.

Он је подвукао да нема могућности да мигрантима буде дат трајни боравак или да за три године добију држављанство.

  • На нивоу БиХ нема прописа да то омогући, а и кад би неко хтио да такав пропис донесе, то се не може урадити без српских представника у Парламенту БиХ - рекао је Мектић и поновио да нема тајног плана за смјештање миграната у РС, те оптужио предсједника РС Милорада Додика да мигрантску кризу користи у политичке сврхе тврдњама да постоји тајни план о насељавању око 11.000 миграната у Српској.

Борац и Игокеа

Драган Мектић је оптужио власти РС и СНСД за уништавање Фудбалског клуба Борац, наводећи да за вријеме док бањалучки клубови пропадају, Кошаркашком клубу Игокеа из Александровца пребацују велике износе новца.

- Уништићемо ми, не мислим физички, Игокеу - рекао је Мектић.

Генерални менаџер Игокее Игор Додик поручио је Мектићу да се бави својим послом и да није министар спорта.

- Државни новац се не улијева у Игокеу и Мектић може слободно да истражи и да види да ниједна државна компанија није спонзор Игокее - истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана