Документ оквирног буџета сутра у Савјету министара

ГС
Документ оквирног буџета сутра у Савјету министара

САРАЈЕВО - Министарство финансија и трезора у Савјету министара упутиће сутра Генералном секретаријату Савјета министара у даљу процедуру Документ оквирног буџета од 2022. до 2024. године и буџета институција БиХ и међународних обвеза БиХ за 2022. годину, речено је Срни у овом министарству.

На основу Устава и закона Министарство финансија и трезора само је технички извршилац у процесу доношења буџета.

Након што Савјет министара усвоји нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ, он се упућује уставном предлагачу - Предсједништву БиХ које утврђује приједлог закона, послије чега га на коначно усвајање упућује Представничком дому и Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Глобални оквир фискалног биланса и политика у БиХ задао је оквире за буџет институција БиХ за 2022. годину који ће износити 1.073.600.000 КМ од чега су издвајање прихода од индиректних пореза за нивоу БиХ 865.500.000 КМ, а остатак су властити приходи.

Из Министарства финансија и трезора раније је саопштено да ће документи бити предати Генералном секретаријату Савјета министара након преосталих техничких корекција на текстовима и посљедњих контрола садржаја буџета.

Парламентарна скупштина БиХ још увијек није усвојила буџет за прошлу, 2021. годину, као ни за текућу 2022.

Цијелу прошлу као и првих шест мјесеци текуће године институције БиХ се финанцирају на темељу одлука о привременом финансирању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана