Додик: Срби више неће ратовати

Срна
Додик: Срби више неће ратовати

Требиње - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да Срби више неће ратовати и да је управо обиљежавање 100 година од Церске битке посвећено миру, без обзира што обиљежава војну побједу која је била бриљантна, али и која је била увод у огромно страдање Срба тих година.

Додик, који је данас у Текеришу код Лознице присуствовао централној церемонији, одржаној тим поводом, истакао је да Срби морају да се посвете развоју своје државности и у Републици Српској и у Србији.

Према његовим ријечима, Срби морају да ојачај усвоје државне капацитете и да схвате да је борба за будућност борба за нова радна мјеста, за побједе у економији, култури, спорту и свему ономе што живот чини важним ако се дешава у миру.

"Вјерујем да Срби више неће ратовати и да нас чека период мира и да је управо обиљежавање 100 година од Церске битке посвећено миру, без обзира што обиљежава једну војну побједу која је била бриљантна, али и која је била увод у огромно страдање Срба тих година", рекао је Додик новинарима у Требињу.

У оквиру спомен-комплекса "Церска битка" у Текеришу код Лознице данас је одржана централна државна церемонија поводом обиљежавања 100 година од Церске битке.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик заједно су положили вијенац на централно спомен-обиљежје јунацима Церске битке, која је у историји остала забиљежена као прва савезничка побједа у Првом свјетском рату.

Додик: Могли су чекати и 10 дана пред изборе, па да све буде јасно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је поводом одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка да данас укине преостале забране за вршење јавне дужности за 30 лица, "да су могли чекати десетак дана пред изборе, па да свима буде све јасно".
"Они су прије неколико дана одблокирали нека средства. Могли су чекати десетак дана пред изборе, па да свима буде све јасно", рекао је Додик новинарима у Требињу.

Након што је Инцко укинуо данас преостале забране за вршење јавне дужности за 30 лица, ниједно лице више није под санкцијама високог представника.

OHR је претходно почетком овог мјесеца СДС-у деблокирао 540.000 КМ, која су била блокирана ранијом одлуком Канцеларије високог представника.  

Додик: Црква чува српски идентитет

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Требињу да празаник Преображења Господње окупља народ око Цркве која чува и јача њихов идентитет.
Додик је истакао да се на овај дан окупљају Требињци који ту живе, али и они који су поријеклом из овог града и долазе у посјету да искажу љубав према мјесту из кога потичу.

"Ово је доказ окупљања и знак да Српска православна црква овдје игра значајну улогу, да чува и јача наш идентитет. Наравно да на таквом мјесту требамо сви да будемо и да овдје проведемо то вријеме заједништва које је и најбољи доказ нашег опредјељења да наше националне интересе у цјелини на најбољи могући начин бранимо и његујемо", рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да је незабилазно да буде на прослави Светог Преображења Господњег у Требињу, јер је заволио овај град.

"Ја сам овдје за Преображење. Епархија прославља празник, а када је ријеч о граду, очигледно да овдје нисмо добродошли од оних који њиме управљају, али то је њихов проблем", рекао је Додик и поновио да је ту, јер воли Требиње.

Свечаности поводом Светог Преображења Господњег - славе истоименог храма и града Требиње, биће настављене вечерас од 19.00 часова када ће у Саборном храму бити служено празнично вечерње, након чега ће улицама проћи литија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана