Додик: Сарадња за мир, стабилност и добре односе међу људима

Срна
Foto: Срна

ПЕЛАГИЋЕВО - Предсједник СНСД-а Милорад Додик честитао је коалицији шест странака у Пелагићеву на окупљању око кандидата СНСД-а за начелника Славка Тешића и најавио да ће та сарадња довести до реализације нових пројеката за стабилност и развој општине.

 “Сарађиваћемо и показати да имамо заједнички циљ, да очувамо мир, стабилност и добре односе међу људима”, рекао је Додик, који је у Пелагићеву присуствовао потписивању коалиционог споразума између странака СНСД, Демос, Уједињена Српска, СРС “Војислав Шешељ”, ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990.

Он је на свечаности у Дому културе истакао да се заједничким радом увијек постиже више.

“Вјерујем да заједнички можемо много да постигнемо, уз енергију младог начелника, јер без споја општинских и републичких институција и добре сарадње тешко је радити велике пројекте”, истакао је лидер СНСД-а.

Додик је говорио и о епидемиолошкој ситуацији изазваној вирусом корона и навео да је Република Српска за 1,1 милион својих становника обезбиједила милион доза вакцине које ће долазити до краја године.

Он је посебно апеловао на поштовање епидемиолошких мјера и поручио да је Републици Српској сваки човјек важан, наводећи да су болнице већ пуне и да лијечење једног ковид пацијента кошта 2.000 КМ дневно.

“Фале нам митинзи, људи то воле, али морамо се придржавати мјера, редуковати окупљања и 15. новембра изаћи на изборе, поштујући све препоруке”, навео је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Пелагићево Славко Тешић рекао је да коалиција за боље Пелагићево очекује у будућности сарадњу са Бањалуком, Београдом, Загребом и Сарајевом, за бољи живот свих грађана и за напредак локалне заједнице.

Носилац одборничке листе СНСД-а у Пелагићеву Петра Мићић поручила је да ова странка окупља људе, а не дијели их, и да очекује велику побједу на локалним изборима 15. новембра.

У Пелагићеву се на локалним изборима за начелничку позицију боре два кандидата, а право гласа има око 4.800 бирача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана