Dodik: Saradnja za mir, stabilnost i dobre odnose među ljudima

Srna
Foto: Srna

PELAGIĆEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je koaliciji šest stranaka u Pelagićevu na okupljanju oko kandidata SNSD-a za načelnika Slavka Tešića i najavio da će ta saradnja dovesti do realizacije novih projekata za stabilnost i razvoj opštine.

 “Sarađivaćemo i pokazati da imamo zajednički cilj, da očuvamo mir, stabilnost i dobre odnose među ljudima”, rekao je Dodik, koji je u Pelagićevu prisustvovao potpisivanju koalicionog sporazuma između stranaka SNSD, Demos, Ujedinjena Srpska, SRS “Vojislav Šešelj”, HDZ BiH i HDZ 1990.

On je na svečanosti u Domu kulture istakao da se zajedničkim radom uvijek postiže više.

“Vjerujem da zajednički možemo mnogo da postignemo, uz energiju mladog načelnika, jer bez spoja opštinskih i republičkih institucija i dobre saradnje teško je raditi velike projekte”, istakao je lider SNSD-a.

Dodik je govorio i o epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom korona i naveo da je Republika Srpska za 1,1 milion svojih stanovnika obezbijedila milion doza vakcine koje će dolaziti do kraja godine.

On je posebno apelovao na poštovanje epidemioloških mjera i poručio da je Republici Srpskoj svaki čovjek važan, navodeći da su bolnice već pune i da liječenje jednog kovid pacijenta košta 2.000 KM dnevno.

“Fale nam mitinzi, ljudi to vole, ali moramo se pridržavati mjera, redukovati okupljanja i 15. novembra izaći na izbore, poštujući sve preporuke”, naveo je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je da koalicija za bolje Pelagićevo očekuje u budućnosti saradnju sa Banjalukom, Beogradom, Zagrebom i Sarajevom, za bolji život svih građana i za napredak lokalne zajednice.

Nosilac odborničke liste SNSD-a u Pelagićevu Petra Mićić poručila je da ova stranka okuplja ljude, a ne dijeli ih, i da očekuje veliku pobjedu na lokalnim izborima 15. novembra.

U Pelagićevu se na lokalnim izborima za načelničku poziciju bore dva kandidata, a pravo glasa ima oko 4.800 birača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana