Додик: Самосталност Српске постаје све изгледнија

СРНА
Додик: Самосталност Српске постаје све изгледнија

БАЊАЛУКА, - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да самосталност Српске постаје све изгледнија јер су муслимани срушили дејтонску БиХ и изашли из уставног оквира, те додао да ће наредни мјесеци бити кључни.

"Српска ће сачувати своју самосталност и јачати. Они који се радују и ликују над притисцима и уцјенама на крају ће сами трпјети посљедице тога што су пристали да буду поданици и послушници, а не равноправни представници народа", написао је Додик на друштвениј мрежи "Икс".

Додик је навео да међу Бошњацима не постоји ниједан озбиљан лидер који је спреман да се ријеши подаништва и шуровања са странцима јер тако мисле да ће направити штету Србима.

Према његовим ријечима, то је срж свих проблема у функционисању БиХ.

Додик је навео да Бошњаци морају да схвате да је једини начин напретка БиХ могућ дијалогом са Србима и Хрватима, а да је све остало перманентна криза за БиХ, из које нема излаза.

"Српска зна свој пут. Спремни смо да сачувамо дејтонску, уставну, самосталну БиХ, али не морамо. Самосталност Српске постаје све изгледнија јер су муслимани срушили дејтонску БиХ и изашли из уставног оквира. Наредни мјесеци биће кључни", нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана