Dodik: Samostalnost Srpske postaje sve izglednija

SRNA
Dodik: Samostalnost Srpske postaje sve izglednija

BANjALUKA, - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da samostalnost Srpske postaje sve izglednija jer su muslimani srušili dejtonsku BiH i izašli iz ustavnog okvira, te dodao da će naredni mjeseci biti ključni.

"Srpska će sačuvati svoju samostalnost i jačati. Oni koji se raduju i likuju nad pritiscima i ucjenama na kraju će sami trpjeti posljedice toga što su pristali da budu podanici i poslušnici, a ne ravnopravni predstavnici naroda", napisao je Dodik na društvenij mreži "Iks".

Dodik je naveo da među Bošnjacima ne postoji nijedan ozbiljan lider koji je spreman da se riješi podaništva i šurovanja sa strancima jer tako misle da će napraviti štetu Srbima.

Prema njegovim riječima, to je srž svih problema u funkcionisanju BiH.

Dodik je naveo da Bošnjaci moraju da shvate da je jedini način napretka BiH moguć dijalogom sa Srbima i Hrvatima, a da je sve ostalo permanentna kriza za BiH, iz koje nema izlaza.

"Srpska zna svoj put. Spremni smo da sačuvamo dejtonsku, ustavnu, samostalnu BiH, ali ne moramo. Samostalnost Srpske postaje sve izglednija jer su muslimani srušili dejtonsku BiH i izašli iz ustavnog okvira. Naredni mjeseci biće ključni", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana