Додик о Шмиту: Њемачки хохштаплер, одговараће за хаос који је направио

СРНА
Foto: Срна

БАЊАЛУКA - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је једино мјесто у БиХ на које би Кристијан Шмит морао да дође на неуставни суд и одговара за хаос који је изазвао.

Додик је указао да је БиХ у дубокој кризи јер су амерички послушници прихватили да изврше наредбе и спроведу одлуке особе која нелегално борави у БиХ, зато што је то Америка тражила.

Према његовим ријечима, та особа треба да објасни на који начин је дошла овдје и да одговара за лажно представљање.

"И да има папир, за који цијели свијет зна да нема, јер га не признају ни Русија ни Кина, не би имао право да ради то што ради и намеће законе у сувереној земљи", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Предсједник Републике Српске је навео да је Шмит срушио институције, обесмислио постојање парламента и увео све у стање опште несигурности у БиХ.

Додик је указао да, захваљујући лажном политичком процесу који се води против њега, цијели свијет може да чује и види да је у једној земљи, која би требало да буде суверена, један човјек, који се притом лажно представља као високи представник јер за то има подршку Америке, Британије и Њемачке, наметнуо закон којим може да кажњава легално изабране представнике институција зато што испуњавају своје обавезе у складу с Уставом и својим надлежностима.

"Свако рочиште у лажном процесу који се води против мене, али и цијеле Републике Српске, која не признаје тог преваранта Шмита, у још лажнијем суду, гдје право никада није заживјело, а доминира америчка сила, прилика је да кажемо наше ставове цијелом свијету. Нисмо могли добити бољи поклон и већи публицитет да разоткријемо тог њемачког хохштаплера и све оно што се покушава урадити на овом простору", истакао је Додик.

Он је додао да је Шмит доведен да би се отела имовина Републици Српској, а да су га његови спонзори подржали и омогућили му да наметне законе који ће само учврстити његово присуство овдје тако што покушавају елиминисати све оне који се боре да сачувају Републику Српску.

"Шта год Шмит урадио, неће му успјети. Имовина је питање које је давно ријешено, а он ће за своје злочине одговарати", поручио је Додик.

Он је додао да нико до сада није тако као он успио да загади цијелу БиХ и наруши цијели систем и односе међу конститутивним народима.

"Тај човјек је безбједносна и свака друга пријетња и за БиХ и за све остале и мора да оде", нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана