Додик: На референдум спремно да изађе 80 одсто грађана

Агенције
Додик: На референдум спремно да изађе 80 одсто грађана

На референдум у Српској спремно је да изађе 80 одсто грађана од чега би чак 75 одсто гласало против наметнутих одлука високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Каже да је за потребе оцјењивања валидности одлуке о одржавању референдума направљено истраживање. Према његовим ријечима, драматично велика већина грађана гласала би против тих одлука.

"Када једном то запишете у политичку свијест једног народа и политичке елите, онда је то послије тешко негирати", каже Додик.

На питање опозиције - шта послије референдума, Додик каже да ако народ каже "Не", онда ћемо рећи да одлуке Суда и Тужилаштва БиХ од тог момента не могу да се примјењују.

Додик тврди да није проблем да на нивоу БиХ постоји Суд и Тужилаштво који би одлучивали у складу са тим шта јесу овлаштења БиХ, а не да одлучују по законима које доноси Република Српска јер тиме девастирају правосуђе Српске.

"Ако на то пристанемо, онда се поставља логично питање, шта ће Република Српска. Све то морамо имати на уму када о томе причамо", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Српске је истакао да не жели више спекулације на тему одржавања референдума.

"Референдум се ради с одређеним циљем, а циљ је да се правно насиље виског представника анулира чињеницом да се врати у уставни оквир договор о Суду и Тужилаштву. Биће референдума на многим другим питањима, као шро је то дозвољено у читаваом свијету".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана