Додик: Кандидатура Небојше Шешлије за начелника - добра опција за побједу

Срна
Додик: Кандидатура Небојше Шешлије за начелника - добра опција за побједу

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да општина Источна Илиџа заслужује да има право вођство, да кореспондира са републичким и градским органима власти и да покуша учинити све да ријеши важне инфраструктурне проблеме како би обезбиједила што боље услове за све становнике ове локалне заједнице.

Додик је, поздрављајући вечерас потписани коалициони споразум седам политичких странака које ће дјеловати заједно на предстојећим локалним изборима у Источној Илиџи, рекао да је кандидатура Небојше Шешлије из СНСД-а за начелника добра опција за побједу у овој општини.

“Очигледно да је коалиција респектабилна да обезбиједи подршку за побједу и вјерујем да ће тако бити. Мислим да је Шешлија најбољи од ових који се нуде”, рекао је Додик и пожелио успјех и кандидату и коалиционим партнерима у подршци заједничком кандидату СНСД-а, Уједињене Српске, ДНС-а, Демоса, НДП-а, Социјалистичке партије и Социјалистичке партије Српске.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је увјерен да ће побједа бити недвосмислена и да се мора слиједити коалиција на републичком и на нивоу БиХ.

“Бисер који недостаје је Сарајевско-романијска регија”, нагласио је Стевандић и додао да се морају слиједити три циља и да успјех неће изостати.

Он је поручио да је први циљ да се слиједи и чува линија националне политике да се сачува или прошири достигнути ниво самосталности Републике Српске, други циљ је да не штрчи Источна Илиџа у Сарајевско-романијској регији као општина, да се не опире или ратује против Републике Српске, него да буде заједно са свима осталима у развоју који је почео у овој регији, да достигне и престигне друге општине, а трећи разлог је људски квалитет који Шешлија има, због чега су одлучили да га подрже.

Лидер ДНС-а Ненад Нешић каже да вјерује у стопроцентну побједу у шест општина у Источном Сарајеву и да ће заједнички кандидат имати стоодстотну подршку странке на чијем је челу и за Источну Илиџу и за Републику Српску.

“Побједа је једини могући резултат”, истакао је Нешић.

Небојша Шешлија, кандидат за начелника седам политичких странака које су потписале коалициони споразум о заједничком дјеловању на подручју Источне Илиџе, захвалио је предсједнику странке и коалиционим партнерима на привилегији и подршци да буде заједнички кандидат и рекао да у наредне четири године треба да се изгради ова општина.

“Свјесни смо чињенице да посљедњих 25 година ова општина стагнира, да се не развија у жељеном правцу и крајње је вријеме да неопходне промјене донесу побољшање животног стандарда свих становника Источне Илиџе”, поручио је Шешлија.

Потписивању коалиционог споразума присуствовали су високи званичници СНСД-а Радован Вишковић, Зора Видовић, Сташа Кошарац и други представници у заједничким институцијама и локалним заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана