Dodik: Kandidatura Nebojše Šešlije za načelnika - dobra opcija za pobjedu

Srna
Dodik: Kandidatura Nebojše Šešlije za načelnika - dobra opcija za pobjedu

ISTOČNA ILIDžA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opština Istočna Ilidža zaslužuje da ima pravo vođstvo, da korespondira sa republičkim i gradskim organima vlasti i da pokuša učiniti sve da riješi važne infrastrukturne probleme kako bi obezbijedila što bolje uslove za sve stanovnike ove lokalne zajednice.

Dodik je, pozdravljajući večeras potpisani koalicioni sporazum sedam političkih stranaka koje će djelovati zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Istočnoj Ilidži, rekao da je kandidatura Nebojše Šešlije iz SNSD-a za načelnika dobra opcija za pobjedu u ovoj opštini.

“Očigledno da je koalicija respektabilna da obezbijedi podršku za pobjedu i vjerujem da će tako biti. Mislim da je Šešlija najbolji od ovih koji se nude”, rekao je Dodik i poželio uspjeh i kandidatu i koalicionim partnerima u podršci zajedničkom kandidatu SNSD-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Demosa, NDP-a, Socijalističke partije i Socijalističke partije Srpske.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je uvjeren da će pobjeda biti nedvosmislena i da se mora slijediti koalicija na republičkom i na nivou BiH.

“Biser koji nedostaje je Sarajevsko-romanijska regija”, naglasio je Stevandić i dodao da se moraju slijediti tri cilja i da uspjeh neće izostati.

On je poručio da je prvi cilj da se slijedi i čuva linija nacionalne politike da se sačuva ili proširi dostignuti nivo samostalnosti Republike Srpske, drugi cilj je da ne štrči Istočna Ilidža u Sarajevsko-romanijskoj regiji kao opština, da se ne opire ili ratuje protiv Republike Srpske, nego da bude zajedno sa svima ostalima u razvoju koji je počeo u ovoj regiji, da dostigne i prestigne druge opštine, a treći razlog je ljudski kvalitet koji Šešlija ima, zbog čega su odlučili da ga podrže.

Lider DNS-a Nenad Nešić kaže da vjeruje u stoprocentnu pobjedu u šest opština u Istočnom Sarajevu i da će zajednički kandidat imati stoodstotnu podršku stranke na čijem je čelu i za Istočnu Ilidžu i za Republiku Srpsku.

“Pobjeda je jedini mogući rezultat”, istakao je Nešić.

Nebojša Šešlija, kandidat za načelnika sedam političkih stranaka koje su potpisale koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju na području Istočne Ilidže, zahvalio je predsjedniku stranke i koalicionim partnerima na privilegiji i podršci da bude zajednički kandidat i rekao da u naredne četiri godine treba da se izgradi ova opština.

“Svjesni smo činjenice da posljednjih 25 godina ova opština stagnira, da se ne razvija u željenom pravcu i krajnje je vrijeme da neophodne promjene donesu poboljšanje životnog standarda svih stanovnika Istočne Ilidže”, poručio je Šešlija.

Potpisivanju koalicionog sporazuma prisustvovali su visoki zvaničnici SNSD-a Radovan Višković, Zora Vidović, Staša Košarac i drugi predstavnici u zajedničkim institucijama i lokalnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana