Ђокић: Социјалисти могу и боље и више у Приједору

Срна
Ђокић: Социјалисти могу и боље и више у Приједору

Приједор - Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је да социјалисти могу да постигну много више и боље и да је због тога и распуштен градски одбор странке у Приједору и формиран нови.

“Ушли смо у поступак освјежавања рада и избора нових делегата наше партије на подручју Приједора и до данас је урађен велики посао”, навео је Ђокић. Ђокић је новинарима у Приједору, гдје је вечерас присуствовао Изборној конференцији Градског одбора странке, рекао да су окупили нове људе који до сада нису били активни у раду СП-а или су били пасивни.

“То је једна потпуно нова структура људи, изузетно квалитетних и угледних, који су за кратко вријеме учинили много. Увјерен сам да ће са овом структуром људи бити много бољи рад наше организације и да ће активности СП бити у функцији подршке даљем развоју града Приједора, као и цијеле Републике Српске”, истакао је Ђокић.

Он је оцијенио да ће СП у Приједору већ од наредних локалних избора постати још снажнији и важан политички фактор.

Ђокић је изразио задовољство чињеницом да је становништво Козаре и Поткозарја препознало у социјалистима политичку структуру на коју се могу чврсто ослонити.

Он наводи да ће СП наставити да јача у наредном периоду у цијелој Српској и подсјетио да су општи избори показали да је ова партија процентуално имала највећи раст у односу на претходне.

“То значи да су грађани у нашој политици препознали сигурност и будућност и ону тачку ослонца којој могу вјеровати и којом сигурно могу градити стабилну и просперитетну Републику Српску”, истакао је Ђокић.

Повјереник за спровођење избора у Приједору Душко Милуновић изјавио је да је врх партије донио одлуку да расформира све одборе странке у Републици Српској који нису прешли цензус, те да је у протеклим мјесецима проведена жива активност у формирању нових одбора.

“Око 20 одбора је формирано за релативно кратко вријеме. Данас овдје имамо 187 делегата, а прикључило нам се много младих, образованих људи. Потпуно смо свјесни да без града Приједора нема добрих изборних резултата”, рекао је Милуновић.

Он је сматра да су на правом путу да СП у Изборној јединици један добије мјесто које јој припада у политичком животу.

“Сигуран сам да ћемо наредних локалних избора сљедеће године бити значајан фактор у политичком дјеловању и у Приједору и у Крајини”, каже Милуновић.

На крају спроведене процедуре за новог предсједника Градског одбора СП у Приједору изабран је Игор Кнегињић, који је рекао да сматра да су социјалисти снага која ће ујединити различите политичке опције с једном идејом, а то је опстанак и унапређење друштвене заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана