Ђокић: Економска сарадња је перспектива односа Српске и Русије

Срна
Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.
Foto: Срна | Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је у Нижњем Новгороду да је економска сарадња перспектива односа Српске и Русије.

"Република Српска је у области Нижњи Новгород институционално веома присутна и препознатљива, што је био основни смисао успостављања сарадње 2018. године. Та сарадња сада добија нову форму, отвара нове могућности и увјерен сам да ћемо је на веома успјешан начин искористити", рекао је Ђокић, који борави у тродневној посјети Нижњем Новгороду поводом 800 година од оснивања овог града.

Тим поводом одржана је свечана академија на којој је говорио и руски предсједник Владимир Путин, саопштено је данас из Министарства енергетике и рударства Републике Српске.

Честитајући овај велики јубилеј, Ђокић је подсјетио да је Република Српска са области Нижњи Новгород још прије три године потписала Споразум о сарадњи чији је резултат потписивање споразума Бањалуке и Нижњег Новгорода.

Он се састао и са амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом, а најавио је и разговоре са представницима области Нижњи Новгород, као и са представницима Привредне коморе.

Ђокић ће посјетити и руски град Семенов, гдје ће се састати са градоначелником овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана