Директорима у Жељезницама РС опет продужен мандат

М. Ми.
Директорима у Жељезницама РС опет продужен мандат

Бањалука - Надзорни одбор "Жељезница РС" продужио је мандат управи предузећа на још два мјесеца.

Мандат је продужен вршиоцима дужности генералног директора Драгану Савановићу и сектора за послове инфраструктуре и послове операција Бошку Прелићу и Бојану Ристићу. Тиме је настављено продужење мандата управи овог предузећа, које се тренутно налази у фази реструктурирања.

- Не знам тачно колико смо пута до сада продужили мандат управи "Жељезница". На сједници која ће бити одржана у фебруару имаћемо податке о пословању предузећа за прошлу годину и на основу тога ћемо видјети да ли је управа радила како треба. Тада ћемо у сарадњи са Владом РС одлучити да ли ћемо поново продужити мандат управи или ћемо ићи са расписивањем конкурса за избор руководства - казао је предсједник Надзорног одбора "Жељезница РС" Ратко Ђуричић.

Чланови Надзорног одбора разматрали су и процес ресутруктурирања "Жељезница РС", а Ђуричић је навео да сређивање стања иде предвиђеним током и да ће учинити све да предузеће стане на ноге.

"Жељезнице РС" су у првих девет мјесеци прошле године пословале су са минусом од 7,70 милиона, чиме је акумулирани губитак достигао 91,6 милиона марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана