Детаљи инцидента на дочеку градоначелника Бијељине Љубише Петровића; Ухапшен Бањалучанин

Н.Т.
Детаљи инцидента на дочеку градоначелника Бијељине Љубише Петровића; Ухапшен Бањалучанин

БАЊАЛУКА - Полиција је ухапсила Р.Ј. из Бањалуке због сумње да је напао полицајца на скупу поводом дочека градоначелника Бијељине Љубише Петровића који је дошао пјешице у Бањалуку, потврђено је "Гласу Српске".

 Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука Р.Ј. терете за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

- Наведено лице се сумњичи да је 03. јуна током јавног скупа одржаног у Бањалуци, физички напало полицијског службеника, услијед чега је полицијски службеник задобио тјелесне повреде.

Обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштава Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, слиједи подношење Извјештаја о почињеном кривичном дјелу против лица Р.Ј. Окружном јавном тужилаштву Бањалука-наводи се у саопштењу.

Раније истакнуто да су Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука предузели су све неопходне мјере и радње у вези обезбјеђења јавног скупа. .

- Организатор јавног скупа, од стране полицијских службеника, је раније упознат са бројем манифестација које су одржавале током дана на подручју Бањалуке и упозорен да се овим јавним скупом не смију угрозити одржавања других манифестација.

Такође, упозорен је да се не може кретати у близини штићених објеката, а приликом саопштавања наведених чињеница организатору, дошло је до напада на полицијског службеника од стране учесника скупа-рекли су у полицији.

Петровић је раније за поједине медије изјавио дa су његове сараднике и њега приликом шетње физички напали припадници МУП-а у близини Бањалуке. - Видјели сте да су нас на овом путу покушали да спријече припадници МУП-а.

Ми смо цивилизован народ, то смо им показали. Нека је стид и срамота све оне који су покушали да нас спријече да дођемо овдје- рекао је Петровић.

Он је у говору навео да су разлози његове протесне шетње многобројни, а као главне је навео измјену Изборног закона и прелазак на систем скенирања гласачких листића, једнака улагања Министарства просвјете и културе у инфраструктуру школа из свих општина у Српској, Закон о јавним набавкама и на крају измјене Кривичног законика и криминализација клевете. - Оно што смо указивали је сраман Изборни закон и рјешења које он има

. Боримо се за систем скенирања гласачких листића. Сраман је и Закон о јавним набавкама који одговара корумпираним договорима и лоповима. Закон о криминализацији клевете одговара ненародном режиму који је зацртао да укине слободу говора и медија и морамо дати снагу да их у томе зауставимо.

Милиони марака народног новца је завршено у приватним џеповима, вилама и аутомобилима.

Мука ми је кад гледам посљедице поплава обилних киша у Приједору, Теслићу и слично. Одговорни треба да заврше у затвору- поручио је Петровић.

Истакао је да су на њега, приликом путовања до Бањалуке, највећи утисак оставила дјеца која су му својом неокаљаношћу дала снагу да стигне до циља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана