Detalji incidenta na dočeku gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića; Uhapšen Banjalučanin

N.T.
Detalji incidenta na dočeku gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića; Uhapšen Banjalučanin

BANjALUKA - Policija je uhapsila R.J. iz Banjaluke zbog sumnje da je napao policajca na skupu povodom dočeka gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića koji je došao pješice u Banjaluku, potvrđeno je "Glasu Srpske".

 Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka R.J. terete za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Navedeno lice se sumnjiči da je 03. juna tokom javnog skupa održanog u Banjaluci, fizički napalo policijskog službenika, uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesne povrede.

Obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv lica R.J. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka-navodi se u saopštenju.

Ranije istaknuto da su Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzeli su sve neophodne mjere i radnje u vezi obezbjeđenja javnog skupa. .

- Organizator javnog skupa, od strane policijskih službenika, je ranije upoznat sa brojem manifestacija koje su održavale tokom dana na području Banjaluke i upozoren da se ovim javnim skupom ne smiju ugroziti održavanja drugih manifestacija.

Takođe, upozoren je da se ne može kretati u blizini štićenih objekata, a prilikom saopštavanja navedenih činjenica organizatoru, došlo je do napada na policijskog službenika od strane učesnika skupa-rekli su u policiji.

Petrović je ranije za pojedine medije izjavio da su njegove saradnike i njega prilikom šetnje fizički napali pripadnici MUP-a u blizini Banjaluke. - Vidjeli ste da su nas na ovom putu pokušali da spriječe pripadnici MUP-a.

Mi smo civilizovan narod, to smo im pokazali. Neka je stid i sramota sve one koji su pokušali da nas spriječe da dođemo ovdje- rekao je Petrović.

On je u govoru naveo da su razlozi njegove protesne šetnje mnogobrojni, a kao glavne je naveo izmjenu Izbornog zakona i prelazak na sistem skeniranja glasačkih listića, jednaka ulaganja Ministarstva prosvjete i kulture u infrastrukturu škola iz svih opština u Srpskoj, Zakon o javnim nabavkama i na kraju izmjene Krivičnog zakonika i kriminalizacija klevete. - Ono što smo ukazivali je sraman Izborni zakon i rješenja koje on ima

. Borimo se za sistem skeniranja glasačkih listića. Sraman je i Zakon o javnim nabavkama koji odgovara korumpiranim dogovorima i lopovima. Zakon o kriminalizaciji klevete odgovara nenarodnom režimu koji je zacrtao da ukine slobodu govora i medija i moramo dati snagu da ih u tome zaustavimo.

Milioni maraka narodnog novca je završeno u privatnim džepovima, vilama i automobilima.

Muka mi je kad gledam posljedice poplava obilnih kiša u Prijedoru, Tesliću i slično. Odgovorni treba da završe u zatvoru- poručio je Petrović.

Istakao je da su na njega, prilikom putovanja do Banjaluke, najveći utisak ostavila djeca koja su mu svojom neokaljanošću dala snagu da stigne do cilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana