Zvaničnici Srpske uputili čestitke novoizabranom premijeru Srbije

SRNA
Zvaničnici Srpske uputili čestitke novoizabranom premijeru Srbije

BANjALUKA - Predsjednik Repubilke Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću izbor za predsjednika Vlade Srbije i izrazio uvjerenje da uz sve nametnute izazove zajedno mogu pronaći najbolja rješenja.

Dodik je uvjeren da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane.

"Siguran sam da će premijer Vučević svojim predanim radom nastaviti dalji snažan razvoj Srbije, ali i biti oslonac nama u Republici Srpskoj da nastavimo našu dobru saradnju za dobrobit našeg naroda", naveo je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Dodik je dodao da je Srbija nezaobilazan politički faktor u regionu i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Uz sve izazove koji su nam nametnuti, uvjeren sam da zajedno možemo naći najbolja rješenja. Radujem se saradnji s premijerom Vučevićem, koji je dokazani i iskreni prijatelj Republike Srpske", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Milošu Vučeviću povodom izbora za predsjednika Vlade Srbije sigurna da će nastaviti da sprovodi suvrenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku.

"Povodom Vašeg izbora za predsjednika Vlade Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke i izražavam uvjerenje da ćete ovu važnu funkciju, kao i sve prethodne, obavljati uspješno, odgovorno i posvećeno, u najboljem interesu države Srbije, a na dobrobit svih njenih građana", navela je Cvijanovićeva.

Ona je još jednom ponovila čvrsto opredjeljenje za dalje obogaćivanje svestrane saradnje na osnovama jedinstva, neraskidivog prijateljstva i partnerstva, kako u domenu privrede, tako i u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

"Slijedeći put snažnog razvoja i progresa koju je trasirao Aleksandar Vučić, sigurna sam da će novoizabrana Vlada Srbije sa Vama na čelu, nastaviti da sprovodi suverenu, mudru i odgovornu nacionalnu politiku, politiku mira, stabilnosti, ekonomskog napretka i regionalne saradnje", istakla je Cvijanovićeva u čestitki.

Izrazivši veliku zahvalnost Srbiji i njenom rukovodstvu na iskrenoj podršci i razumijevanju u svim važnim pitanjima i realizaciji brojnih projekata od značaja, Cvijanovićeva je Vučeviću poželjela uspjeh u daljem radu, kao i jaku, stabilnu i naprednu Srbiju.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je novoizabranom premijeru Srbije Milošu Vučeviću izbor na novu funkciju uvjeren u njegovu sposobnost na novoj dužnosti.

Stevandić je čestitku uputio Vučeviću kao dugogodišnjem prijatelju, uvjeren u njegovu sposobnost i predanost na novoj dužnosti.

"Čestitam Srbiji izbor premijera i nove Vlade", napisao je Stevandić na mreži "Iks".

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Milošu Vučeviću imenovanje za predsjednika Vlade Srbije za koga vjeruje da će nastaviti intenzivnu sadanju sa institucijama Srpske na dobrobit srpskog naroda.

Čubrilović vjeruje da će se ta saradnja nastaviti u oblasti privrede, ekonomije, kulture, nauke i obrazovanja, na dobrobit i prosperitet srpskog naroda s obje strane Drine.

On je napomenuo da je iza Srbije i Srpske veoma uspješan period saradnje i realizacije značajnih projekata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Sa željom da u predstojećem periodu nastavite uspješan rad i postižete izvanredne rezultate, čestitam Vam i želim Vam mnogo uspjeha u budućem radu", naveo je Čubrilović u čestitki.

On je izrazio želju da Vučević nastavi uspješan i intenzivan rad u interesu Srbije, zaštite njenog suvereniteta, integriteta i očuvanju mira i stabilnosti.

"Uvjeren sam da ćete zahvaljujući Vašem predanom radu, posvećenošću, jasnoj viziji i opredijeljenošću za snažan razvoj Srbije, doprinijeti njenom daljem napretku, afirmaciji i razvoju", istakao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac uputio je čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću i ministrima u novoj Vladi uvjeren da će svojim radom doprinijeti jačanju odnosa između Republike Srpske i Srbije.

Banjac je istakao da su predanost i posvećenost služenju zajedničkoj otadžbini izuzetno važni za prosperitet i napredak srpskog naroda.

"Vaša uloga kao ključnih činilaca u oblikovanju politike na nivou Srbije zahtjeva izuzetne sposobnosti, viziju i integritet. Verujem da ćete svojim radom doprinijeti jačanju odnosa između Republike Srpske i Srbije, kao i unapređenju saradnje na svim poljima od zajedničkog interesa", naveo je Banjac u čestitki.

Banjac je Vučeviću i članovima Vlade poželio mnogo uspjeha u madnatu, te izrazio nadu da će ostvariti velike rezultate u budućnosti.

"Neka vaša vladavina bude obilježena mudrošću, odgovornošću i zalaganjem za napredak društva u cjelini", poručio je Banjac.

Nova Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Milošem Vučevićem, izabrana je večeras u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana