Цвијановићевој Повеља почасног грађанина Приједора

Срна
Цвијановићевој Повеља почасног грађанина Приједора

ПРИЈЕДОР - Повеља почасног грађанина Приједора биће додијељена предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић због значајног доприноса и континуираној подршци руководству града и значајним пројектима који су реализовани у овом граду.

Одлуку о наградама и признањима који се додјељују поводом 16. маја - Дана града данас су усвојили одборници Скупштине града Приједора.

-С обзиром на то да је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила подршку у остварењу вишегодишње идеје и потреба наше установе да се у нашем граду изгради још један вртићки објекат, чиме бисмо имали могућности да примимо додатних 200 дјеце, сматрамо да та подршка мора да има адекватан одговор и са наше стране - наводи се у образложењу.

За овај приједлог гласало је 18 одборника, седам је било уздржано, а нико против.

Награда града, коју прати и новчани износ од 1.500 КМ, биће додијељена љекару специјалисти Борису Ћургузу, инфектологу у болници „Доктор Младен Стојановић“, за допринос у раду Градског штаба за ванредне ситуације и благовременог информисања јавности о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

-Ћургуз се већ више од годину дана налази на првој линији одбране од вируса корона, те почевши од поступка тестирања, савјетовања и лијечења пацијената свакодневно доприноси да се град Приједор налази у много повољнијој епидемиолошкој ситуацији од многих градова у Републици Српској - наводи се у образложењу.

Овај приједлог Комисије за награде и признања усвојен је једногласно.

Плакета града биће додијељена фирми „МГ Минд“ из Мркоњић Града за изузетно остварене резултате на подручју привреде у Приједору.

-„МГ Минд“ је, улажући своја средства у адаптацију и реконструкцију бивше робне куће „Патрија“, ријешио вишедеценијски инфраструктурни проблем град, оплемењујући простор и сам изглед централне зоне града. Својом активношћу, након завршетка, отовриће нова радна мјеста чиме доприноси развоју саме локалне заједнице - наводи се у образложењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана