Cvijanovićevoj Povelja počasnog građanina Prijedora

Srna
Cvijanovićevoj Povelja počasnog građanina Prijedora

PRIJEDOR - Povelja počasnog građanina Prijedora biće dodijeljena predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog značajnog doprinosa i kontinuiranoj podršci rukovodstvu grada i značajnim projektima koji su realizovani u ovom gradu.

Odluku o nagradama i priznanjima koji se dodjeljuju povodom 16. maja - Dana grada danas su usvojili odbornici Skupštine grada Prijedora.

-S obzirom na to da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila podršku u ostvarenju višegodišnje ideje i potreba naše ustanove da se u našem gradu izgradi još jedan vrtićki objekat, čime bismo imali mogućnosti da primimo dodatnih 200 djece, smatramo da ta podrška mora da ima adekvatan odgovor i sa naše strane - navodi se u obrazloženju.

Za ovaj prijedlog glasalo je 18 odbornika, sedam je bilo uzdržano, a niko protiv.

Nagrada grada, koju prati i novčani iznos od 1.500 KM, biće dodijeljena ljekaru specijalisti Borisu Ćurguzu, infektologu u bolnici „Doktor Mladen Stojanović“, za doprinos u radu Gradskog štaba za vanredne situacije i blagovremenog informisanja javnosti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

-Ćurguz se već više od godinu dana nalazi na prvoj liniji odbrane od virusa korona, te počevši od postupka testiranja, savjetovanja i liječenja pacijenata svakodnevno doprinosi da se grad Prijedor nalazi u mnogo povoljnijoj epidemiološkoj situaciji od mnogih gradova u Republici Srpskoj - navodi se u obrazloženju.

Ovaj prijedlog Komisije za nagrade i priznanja usvojen je jednoglasno.

Plaketa grada biće dodijeljena firmi „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada za izuzetno ostvarene rezultate na području privrede u Prijedoru.

-„MG Mind“ je, ulažući svoja sredstva u adaptaciju i rekonstrukciju bivše robne kuće „Patrija“, riješio višedecenijski infrastrukturni problem grad, oplemenjujući prostor i sam izgled centralne zone grada. Svojom aktivnošću, nakon završetka, otovriće nova radna mjesta čime doprinosi razvoju same lokalne zajednice - navodi se u obrazloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana