Цвијановићева донирала 30.000 км за нову постељину у студентском центру

Срна
Цвијановићева донирала 30.000 км за нову постељину у студентском центру

БАЊАЛУКА - Директор Студентског центра “Никола Тесла” Бањалука Драгослав Топић изјавио је данас да је, захваљујући донацији предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, у ову установу стигла нова постељина за пацијенте заражене вирусом корона који се смјештају у овај центар.

Он је изразио захвалност предсједнику Републике за донацију и истакао да су хигијенски услови у Студентском центру на задовољавајућем нивоу.

“Свако јутро се одвози инфективни отпад из установе. Водимо рачуна о томе и то ради компанија која је сертификоввана за одвоз те врсте отпада”, рекао је Топић.

Он је додао да су ријешени сви проблеми које су пацијенти имали првих дан-два.

“У собама је топло, има топле воде, а пацијентима се служе три оброка дневно. Храна је боља од оброка које служе у болницама. У питању је студентски мени у већим количинама. Пацијенти сваки дан добију и воће, а сада смо увели и колаче. О хигијени брину професионалци, односно сертификоване фирме”, нагласио је Топић за портал “Српска инфо”.

Лица која бораве у карантину на првом спрату првог павиљона имају и мини библиотеку са 400 књига.

“То је пројекат који смо остварили у сарадњи са Народном универзитетском библиотеком Републике Српске. Сви пацијенти могу да користе књиге, а у најави је још један пројекат, помоћу којег ћемо највјероватније омогућити и андроид телевизоре за сваку собу у којој бораве”, рекао је Топић.

Студентског центар “Никола Тесла” однедавно служи као карантин за заражене вирусом корона у бањалучкој регији. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана