Cvijanovićeva donirala 30.000 km za novu posteljinu u studentskom centru

Srna
Cvijanovićeva donirala 30.000 km za novu posteljinu u studentskom centru

BANjALUKA - Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka Dragoslav Topić izjavio je danas da je, zahvaljujući donaciji predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, u ovu ustanovu stigla nova posteljina za pacijente zaražene virusom korona koji se smještaju u ovaj centar.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike za donaciju i istakao da su higijenski uslovi u Studentskom centru na zadovoljavajućem nivou.

“Svako jutro se odvozi infektivni otpad iz ustanove. Vodimo računa o tome i to radi kompanija koja je sertifikovvana za odvoz te vrste otpada”, rekao je Topić.

On je dodao da su riješeni svi problemi koje su pacijenti imali prvih dan-dva.

“U sobama je toplo, ima tople vode, a pacijentima se služe tri obroka dnevno. Hrana je bolja od obroka koje služe u bolnicama. U pitanju je studentski meni u većim količinama. Pacijenti svaki dan dobiju i voće, a sada smo uveli i kolače. O higijeni brinu profesionalci, odnosno sertifikovane firme”, naglasio je Topić za portal “Srpska info”.

Lica koja borave u karantinu na prvom spratu prvog paviljona imaju i mini biblioteku sa 400 knjiga.

“To je projekat koji smo ostvarili u saradnji sa Narodnom univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske. Svi pacijenti mogu da koriste knjige, a u najavi je još jedan projekat, pomoću kojeg ćemo najvjerovatnije omogućiti i android televizore za svaku sobu u kojoj borave”, rekao je Topić.

Studentskog centar “Nikola Tesla” odnedavno služi kao karantin za zaražene virusom korona u banjalučkoj regiji. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana