Честитке званичника Српске поводом Дана државности: Снажна Србија значи напредак цијелог региона

Срна
Честитке званичника Српске поводом Дана државности: Снажна Србија значи напредак цијелог региона

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу 15. фебруар - Дан државности, са жељом да Србија настави да јача своју политичку и економску стабилност те да афирмише регионални и међународни положај.

Додик је нагласио да је снажна, стабилна и просперитетна Србија од велике важности за мир и напредак цијелог региона.

- Поводом овог великог празника - Дана државности Републике Србије, част ми је и задовољство да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и поручим да Србија у Републици Српској увијек има искреног и поузданог сарадника и пријатеља, јер нас повезују снажне и нераскидиве везе, прошлост, а вјерујем и свјетлија будућност - истакао је Додик.

Он је изразио жељу да се развијају, јачају и унапређују пријатељски односи Србије, Републике Српске и БиХ на задовољство и у заједничком интересу свих, јер је сарадња од стратешког значаја за земље региона и њихов напредак у сваком смислу, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

-Још једном Вама, руководству и свим грађанима Србије желим просперитет и стабилност, уз наду да ћемо заједничким залагањем и дјеловањем овај регион повести на пут напретка - поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку Вучићу, државном руководству и свим грађанима Србије, поводом Сретења - Дана државности Србије са жељом да Србија настави путем развоја и просперитета.

- Задовољство ми је да поводом Сретења - Дана државности Србије, Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, у своје и у име грађана Републике Српске, упутим најсрдачније честитке, са жељом да Србија настави путем развоја, просперитета, те јачања свог регионалног и међународног положаја - истакла је Цвијановићева.
Предсједница Српске изразила је увјерење да ће економски развијена и политички стабилна Србија остати најснажији ослонац Републике Српске, те да ће и убудуће његовати своје институционалне везе и братске односе на добробит свих грађана, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

-Поносни смо на Србију која памти своју славну прошлост, храбро корачајући у будућност и градећи модерно друштво на темељима демократских тековина савременог свијета, као и богате слободарске традиције српског народа - навела је предсједник Републике Српске у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку премијеру Србије Ани Брнабић, државном руководству и грађанима поводом Дана државности Србије - Сретења, са жељом да Србија сигурно настави да се креће путем економског и сваког другог напретка, те да свој ауторитет и утицај још снажније афирмише на међународном плану.

- Увјерен сам да ће досадашња успјешна сарадња између Србије и Српске добити још снажнији замах у наредном времену и да ћемо заједно кроз нове пројекте наставити да стварамо услове за бољи живот свих наших грађана и да јачамо наше братске везе - навео је Вишковић у честитки.

Он је, поводом Дана државности, Србији и свим њеним грађанима пожелио успјешну будућност, просперитет и благостање.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је руководству и грађанима Србије Сретење - Дан државности уз жељу да Србија остане предводник цијелог западног Балкана у стварању и поштовању универзалних вриједности и достигнућа цивилизованог и модерног доба.

- Руководство и грађани Републике Српске радују се сваком напретку Србије, као покретрачу развоја региона и гаранту стабилности ових простора - навео је Чубриловић у честитки Вучићу, предсједнику Народне скупштине Србије Маји Гојковић и Брнабићевој.

Он је истакао да су чврсте братске и пријатељске везе одувијек биле темељ сарадње Србије и Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом и Споразумом о специјалним паралелним везама, а посебно у областима економије, образовања и културе, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

- Србија је уложила значајна средства за помоћ Српској и Србима повратницима у Федерацију БиХ. За то вам у име наших грађана изражавам дубоко поштовање и захвалност. Уз жељу и наду да ће Србија наставити да се развија у сваком сегменту друштва и да ће се изборити са изазовима који су пред њом упућујем вам искрене честитке поводом Дана државности, а грађанима Србије желим напредак и благостање - навео је Чубриловић.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Брнабићевој, државном руководству и свим грађанима Дан државности Србије - Сретење, уз жељу да наставе да предано раде на развоју и јачању земље.

Тегелтија је у честитки изразио увјерење да ће односи Србије и БиХ наставити да се развијају у правцу пријатељских односа и европске будућности.
- Надам се да ће заједничком сарадњом додатно бити ојачане међусобне везе - на добробит свих народа - саопштено је из Савјета министара.

Србија данас обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана