Čestitke zvaničnika Srpske povodom Dana državnosti: Snažna Srbija znači napredak cijelog regiona

Srna
Čestitke zvaničnika Srpske povodom Dana državnosti: Snažna Srbija znači napredak cijelog regiona

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 15. februar - Dan državnosti, sa željom da Srbija nastavi da jača svoju političku i ekonomsku stabilnost te da afirmiše regionalni i međunarodni položaj.

Dodik je naglasio da je snažna, stabilna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir i napredak cijelog regiona.

- Povodom ovog velikog praznika - Dana državnosti Republike Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poručim da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, prošlost, a vjerujem i svjetlija budućnost - istakao je Dodik.

On je izrazio želju da se razvijaju, jačaju i unapređuju prijateljski odnosi Srbije, Republike Srpske i BiH na zadovoljstvo i u zajedničkom interesu svih, jer je saradnja od strateškog značaja za zemlje regiona i njihov napredak u svakom smislu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

-Još jednom Vama, rukovodstvu i svim građanima Srbije želim prosperitet i stabilnost, uz nadu da ćemo zajedničkim zalaganjem i djelovanjem ovaj region povesti na put napretka - poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije sa željom da Srbija nastavi putem razvoja i prosperiteta.

- Zadovoljstvo mi je da povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, u svoje i u ime građana Republike Srpske, uputim najsrdačnije čestitke, sa željom da Srbija nastavi putem razvoja, prosperiteta, te jačanja svog regionalnog i međunarodnog položaja - istakla je Cvijanovićeva.
Predsjednica Srpske izrazila je uvjerenje da će ekonomski razvijena i politički stabilna Srbija ostati najsnažiji oslonac Republike Srpske, te da će i ubuduće njegovati svoje institucionalne veze i bratske odnose na dobrobit svih građana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

-Ponosni smo na Srbiju koja pamti svoju slavnu prošlost, hrabro koračajući u budućnost i gradeći moderno društvo na temeljima demokratskih tekovina savremenog svijeta, kao i bogate slobodarske tradicije srpskog naroda - navela je predsjednik Republike Srpske u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku premijeru Srbije Ani Brnabić, državnom rukovodstvu i građanima povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, sa željom da Srbija sigurno nastavi da se kreće putem ekonomskog i svakog drugog napretka, te da svoj autoritet i uticaj još snažnije afirmiše na međunarodnom planu.

- Uvjeren sam da će dosadašnja uspješna saradnja između Srbije i Srpske dobiti još snažniji zamah u narednom vremenu i da ćemo zajedno kroz nove projekte nastaviti da stvaramo uslove za bolji život svih naših građana i da jačamo naše bratske veze - naveo je Višković u čestitki.

On je, povodom Dana državnosti, Srbiji i svim njenim građanima poželio uspješnu budućnost, prosperitet i blagostanje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i građanima Srbije Sretenje - Dan državnosti uz želju da Srbija ostane predvodnik cijelog zapadnog Balkana u stvaranju i poštovanju univerzalnih vrijednosti i dostignuća civilizovanog i modernog doba.

- Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom napretku Srbije, kao pokretraču razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora - naveo je Čubrilović u čestitki Vučiću, predsjedniku Narodne skupštine Srbije Maji Gojković i Brnabićevoj.

On je istakao da su čvrste bratske i prijateljske veze oduvijek bile temelj saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, a posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

- Srbija je uložila značajna sredstva za pomoć Srpskoj i Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Za to vam u ime naših građana izražavam duboko poštovanje i zahvalnost. Uz želju i nadu da će Srbija nastaviti da se razvija u svakom segmentu društva i da će se izboriti sa izazovima koji su pred njom upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i blagostanje - naveo je Čubrilović.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Brnabićevoj, državnom rukovodstvu i svim građanima Dan državnosti Srbije - Sretenje, uz želju da nastave da predano rade na razvoju i jačanju zemlje.

Tegeltija je u čestitki izrazio uvjerenje da će odnosi Srbije i BiH nastaviti da se razvijaju u pravcu prijateljskih odnosa i evropske budućnosti.
- Nadam se da će zajedničkom saradnjom dodatno biti ojačane međusobne veze - na dobrobit svih naroda - saopšteno je iz Savjeta ministara.

Srbija danas obilježava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana