Бура у СДС-у због састанка у Лакташима: Мићић не види проблем, Шаровић би да само он прича с Додиком

Срна
Бура у СДС-у због састанка у Лакташима: Мићић не види проблем, Шаровић би да само он прича с Додиком

БИЈЕЉИНА- Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је, реагујући на састанак градоначелника Бијељине Миће Мићића са лидером СНСД-а Милорадом Додиком синоћ у Лакташима, да у складу са политиком СДС-а, са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком може да разговара само он, наводећи да са СНСД-ом нема никаквог компромиса.

Најавио је да ће тражити информацију од Мићића, који је потпредсједник СДС-а, а који с друге стране, каже да не види шта је проблем у томе што се састао с Додиком, који је и српски члан Предсједништва БиХ и премијером Републике Српске Радованом Вишковићем.

- У СДС-у су правила потпуно јасна. С лидерима других странака може да разговара и политику води само предсједник СДС-а.
Коалиције прије избора и коалиције послије избора доносе се само на органима и о томе може да одлучи смо предсједник странке, Предсједништво, Главни одбор и нико други -истакао је Шаровић.
Додао је, да ће било ко се не придржава таквих принципа и такве политике морати да се суочи са одговорношћу и правилима странке.
Наводећи да је то потпуно јасно сваком члану СДС-а, ма о коме се радило, Шаровић је поновио да нема никаквог компромиса, никаквог изузетка, да сви морају да се уклопе у јасне принципе рада СДС-а, као и да је то рекао и Мићићу.

Мићић каже да је на састанку са Додиком и Вишковићем разговарао о великим инфраструктурним пројектима који треба заједнички да се раде у граду.

- Не видим који је проблем што смо се састали, ваљда је Бијељина у оквиру Републике Српске, Вишковић је и наш предсједник Владе и имамо потребу и право да се састанемо с њим и тражимо да се регулишу неки пројекти - рекао је Мићић додавши да је састанак трајао неколико часова и да је њиме врло задовољан, а да је било и политичких тема.

- Увијек има разговора о политици, наравно да их је било и разговараћемо и даље, али нама је циљ и приоритет био разговор о петнаестак инфраструктурних пројеката у Бијељини и веома брзо ћемо направити и споразум око пројекта које ћемо заједнички ријешити и начина како ћемо их ријешити - рекао је Мићић, који је и потпредсједник СДС-а.

Он је навео да је састанак прије свега био са предсједником Владе и истакао да су врата Градске управе Бијељине увијек била отворена за републичку власт, "поготово сада када рачунамо да ћемо нешто добити".
-  Причали смо прије свега о ауто-путу и веома је добра информација да ће његова изградња ићи у континуитету и да ће по завршетку моста и дионице до Раче ауто-пут наставити до Бијељине, уз обећање да ће га финансирати Влада Србије, што је јако добро и ми ћемо урадити све што је до нас - рекао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана